Persbericht: Blik nu ook bij plastic verpakkingen en drinkpakken

Scheiden van blik uit restafval blijkt een groot succes

Sinds juli kunnen inwoners van Rivierenland hun blik van het restafval scheiden. Dat deden zij massaal. Er wordt 2 keer zoveel blik ingeleverd dan waarop werd gerekend. De compartimenten voor blik raken daardoor overvol. Om te zorgen dat iedereen glas en blik goed kwijt kan mag blik vanaf 1 november bij plastic verpakkingen en drinkpakken.

Blikken en blikjes kunnen in de speciale zakken voor plastic afval die bewoners van flats gebruiken. Vanaf eind oktober kunnen bewoners van het centrum van Culemborg, Tiel en Zaltbommel hun blik kwijt in de nieuwe ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken. Blik kan ook in de huiscontainers voor plastic verpakkingen, maar mag voorlopig ook gewoon in de glasbak.

Minder restafval
Joost Reus, voorzitter van het Algemeen Bestuur van Avri: “Het is fantastisch dat inwoners zo enthousiast hun blik scheiden van het restafval. Het scheelt hen flink wat restafval. Veel inwoners vinden het gemakkelijker om blik bij hun plastic verpakkingsafval te doen. Dat kan vanaf 1 november. De glasbakken raken zo ook minder snel vol met blik.”

Voordeliger
De vergoeding die Avri krijgt van de verpakkingsindustrie voor het inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken is veranderd. Het wordt financieel veel voordeliger om dat samen met blik op te halen en in te leveren. Dit is ook een reden om de drie grondstoffen samen in te zamelen. 

Gratis grotere container
Inwoners die hun kleine container voor plastic verpakkingen, drinkpakken en blik willen ruilen voor een grote container kunnen die gratis bestellen. De besteltermijn voor het gratis omruilen is verlengd tot 1 april 2020. Bestellen kan via avri.nl/containerbestellen.

« Terug naar overzicht