24-10-2018
Blik in glasbak

De 8 Avri-gemeenten kozen voor de aanpak om blik samen met glas in te zamelen. En niet, zoals bij veel andere gemeenten, voor het inzamelen samen met plastic en drankkartons. Blik kan vanaf 1 juli 2019 worden ingezameld in de glasbak.

Blik bij glas inzamelen levert bijna 100% hergebruik van zuiver blik op. En het geeft geen verlies van plastic en drankkartons. Ook is het inzamelen van blik bij glas veel goedkoper. Deze manier van inzamelen, past bovendien bij waar Avri voor staat; zo veel mogelijk grondstoffen recyclen en/hergebruiken tegen zo laag mogelijke kosten.

Blik bij plastic en drankkartons levert 50-60% hergebruik op van zuiver blik. Tegelijkertijd daalt de recycling van de hoeveelheid plastic en drankkartons met maar liefst bijna 1 kg per inwoner per jaar door vermenging met blik. Het zorgt voor een verlies aan grondstoffen en dalende inkomsten van het ingezamelde plastic en drankkartons. 

Afval scheiden, heel gewoon

is de nieuwe manier van afval aanbieden van Avri voor alle inwoners van de gemeentes Buren, Culemborg  Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Contact Avri

Meersteeg 15, Geldermalsen
Postbus 290
4190 CG Geldermalsen
(0345) 58 53 53
Bereikbaar ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur
www.avri.nl