Wat verandert er voor mij?

Vanaf 1 januari 2019 brengt u het laatste beetje restafval zelf weg naar een ondergrondse container. Als u in een flat of appartement woont, bent u al bekend met deze manier van afval aanbieden. In het buitengebied mag u kiezen tussen een eigen container of een ondergrondse container voor het restafval.

Woont u in een woning binnen de bebouwde kom?
Plastic verpakkingen en drinkpakken blijven we gratis bij u thuis ophalen. Hiervoor gebruikt u straks uw grijze container, waar nu het restafval in gaat. Deze wordt elke 3 weken geleegd. Het laatste beetje restafval brengt u zelf apart weg naar een ondergrondse container vlakbij uw huis. Dat kan op een moment dat het u uitkomt.

Woont u buiten de bebouwde kom?
U kunt eind 2018 ervoor kiezen om uw grijze container voor restafval te houden en een extra gratis container voor plastic verpakkingen en drinkpakken te krijgen. De container voor plastic verpakkingen en drinkpakken wordt elke 3 weken gratis geleegd. Als u kiest voor het gebruik van een ondergrondse container binnen de bebouwde kom, brengt u het laatste beetje restafval zelf apart weg. Dat kan op een moment dat het u uitkomt. Als u kiest voor een grijze container voor restafval, dan wordt deze elke 4 weken geleegd.

Woont u in het centrum van Culemborg, Tiel of Zaltbommel?
Hier komen gratis ondergrondse containers voor plastic verpakkingen en drinkpakken.

Woont u in een flat of appartement (hoogbouw)?
Dan verandert er weinig. U blijft de gratis speciale zakken voor plastic verpakkingen en drinkpakken gewoon gebruiken. Deze worden vanaf 2019 elke week opgehaald. Uw restafval gaat in de ondergrondse containers. 

Afval scheiden, heel gewoon

is de nieuwe manier van afval aanbieden van Avri voor alle inwoners van de gemeentes Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Contact Avri

Meersteeg 15, Geldermalsen
Postbus 290
4190 CG Geldermalsen
(0345) 58 53 53
Bereikbaar ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur
www.avri.nl