reparatie leren hoesje met naald en draad

16-1-2019
Weggooien? Mooi niet! Het Repair Café helpt

Bij een Repair Café kunt u kapotte spullen gratis (laten) repareren door handige vrijwilligers. Wij gingen eens kijken bij het Repair Café in Ammerzoden.

Bent u wel eens bij een Repair Café geweest? Er zijn er over de hele wereld zo'n 1500, waarvan 9 in Rivierenland. Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten, meestal 1 keer per maand, die draaien om (samen) repareren. Er is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Bijvoorbeeld voor kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en handigheid op allerlei terreinen.

Bezoekers nemen hun kapotte spullen mee naar het Repair Café. Zij gaan samen met de vrijwilligers aan de slag of helpen iemand anders met een reparatie. Ben je zelf niet handig, geen probleem: dan neem je een kop koffie of thee tijdens het wachten.

Repair Cafés in Rivierenland

 We namen een kijkje bij het Repair Café in Ammerzoden. Kijkt u even mee?

Afval scheiden, heel gewoon

is de nieuwe manier van afval aanbieden van Avri voor alle inwoners van de gemeentes Buren, Culemborg  Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Contact Avri

Meersteeg 15, Geldermalsen
Postbus 290
4190 CG Geldermalsen
(0345) 58 53 53
Bereikbaar ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur
www.avri.nl