Vrouw haalt tuinafval uit auto

17-4-2019
Waar hoort het afval uit de tuin?

Het meeste afval uit de tuin kan gewoon in de groene container. Zorg er wel voor dat het tuinafval niet te nat is: nat afval gaat sneller stinken. Laat gemaaid gras bijvoorbeeld een dag liggen voor u het opruimt. Let erop dat het deksel van uw container nog dicht kan. Grof tuinafval, dat niet in de container past, kunt u gratis naar de milieustraat brengen. Wij kunnen het ook bij u ophalen (tegen betaling).

Waar krijgen we de meeste vragen over?
We gingen even langs bij ons Klantcontactcenter om te horen welke afval-vragen de inwoners van Rivierenland hebben als ze in de tuin bezig zijn. Waar twijfelen ze over?

"Iemand vroeg of de potjes en trays van nieuwe planten in de zak voor plastic verpakkingen en drinkpakken mogen. Dat mag! Maar de lege zakken van potgrond horen in het restafval, omdat ze meestal vies zijn en een zwarte binnenkant hebben."

Petra, KCC Avri
Petra KCC

“Het is goed om te weten dat een oud konijnenhok of de schutting die u wegdoet bij het bouw- en sloopafval horen, net als een gesloopt tuinhuis. U brengt dit zelf naar de milieustraat. Omdat het bouw- en sloopafval is, moet u hiervoor betalen”

Maartje, KCC Avri
Maartje KCC

“Als u een plant of struik weg wilt doen, denk er dan eens aan om die weg te geven. Misschien is er wel een buur of bekende die u er blij mee kunt maken. Op sociale media zijn vaak hoekjes of pagina’s waar u spullen om weg te geven kunt aanbieden.”

Anne, KCC Avri
Anne KCC

Afval scheiden, heel gewoon

is de nieuwe manier van afval aanbieden van Avri voor alle inwoners van de gemeentes Buren, Culemborg  Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Contact Avri

Meersteeg 15, Geldermalsen
Postbus 290
4190 CG Geldermalsen
(0345) 58 53 53
Bereikbaar ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur
www.avri.nl