smartphone met kapot scherm

16-1-2019
Dag van de Opknapper

De helft van de kleding, schoenen, elektronica en fietsen die we weggooien zou nog gerepareerd kunnen worden. Dan is het toch zonde om dat allemaal weg te gooien?

Waarom is het zo goed om spullen te repareren?
We gooien ongelooflijk veel spullen weg, omdat ze versleten of kapot zijn. Deze spullen kunnen we beter repareren. Hierdoor hebben we minder grondstoffen en energie nodig voor nieuwe producten. En het is vaak ook nog eens beter voor onze portemonnee!

Dag van de Opknapper: 16 januari
De Nationale Denktank had in 2018 de opdracht om 10 oplossingen te bedenken die meehelpen om onze maatschappij meer circulair te maken: meer hergebruik van grondstoffen en minder nieuwe grondstoffen gebruiken. Een van die 10 oplossingen is de Dag van de Opknapper: 16 januari is voortaan de dag waarop we even stilstaan bij wat we nog in de kast hebben liggen dat met een reparatie of opknapbeurt weer gebruikt kan worden.

Wat kunt u redden?
Als u een rondje door het huis maakt, komt u vast wel iets tegen. Een schoen met een kapotte hak, een tafeltje met een losse poot, een kledingstuk dat met een kleine ingreep weer hip is. Bent u zelf handig? Dan is het gemakkelijk en voordelig op te lossen. Of misschien kent u iemand die u kan helpen. En natuurlijk is er ook nog de professionele reparateur, het hoeft niet altijd veel te kosten om een reparatie te laten doen. 

Is uw computer vol of te traag? Extra opslagruimte of rekenkracht doen wonderen! Uitgekeken op dat kastje? Met een likje verf staat het prima op de kinderkamer!

Afval scheiden, heel gewoon

is de nieuwe manier van afval aanbieden van Avri voor alle inwoners van de gemeentes Buren, Culemborg  Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

Contact Avri

Meersteeg 15, Geldermalsen
Postbus 290
4190 CG Geldermalsen
(0345) 58 53 53
Bereikbaar ma t/m vrij 08.00 tot 17.00 uur
www.avri.nl